Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.


Blauwe barnsteen bol 5 cm.

Blauwe barnsteen bol uit Idonesië. Exclusief. Blauwe barnsteen wordt alleen in Indonesië, Mexico en de Dominicaanse republiek gevonden. De barnsteen is licht- tot donkerbruin en reflecteert blauw onder UV-licht en (in mindere mate) in zonlicht.
Log in om prijs weer te geven 48 op voorraad
SKU: 1918 Category: Tags:

Uit onderzoek is gebleken dat de fluoriscerende werking waarschijnlijk wordt veroorzaakt door onder meer de aanwezigheid van antraceen in de barnsteen. Dit antraceen is het resultaat van  onvolledige verbranding van boomhars na een bosbrand bij een speciale dennenboom (de hymenaea protera) die ongeveer 25 tot 40 miljoen jaar geleden nog groeide en ondertussen in uitgestorven.

Blauwe barnsteen is dus miljoenen jaren oude, gestolde boomhars. Net zoals elke barnsteen bevordert ook de blauwe variant een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding. Blauwe barnsteen stemt vredelievend en vol vertrouwen en het bevordert creativiteit. Door zijn tweekleurigheid (bruin en blauw) is blauwe barnsteen goed voor balans tussen het tweede en vijfde chakra. Blauwe barnsteen helpt bij het uiten van gevoelens op een positieve manier.
Fysiek werkt blauwe barnsteen op de maag, milt, nieren, keel en de galblaas; het helpt bij stoornissen in de werking van de lever, gal en de stofwisseling. Blauwe barnsteen vermindert gewrichtsklachten en stimuleert het genezen van wonden. 

Formaat 5 cm.
Gewicht 40 gram.
Deel:


Gerelateerde artikelen